En els darrers 4 anys, la ciutat de Nova York està duent a terme un ambiciós pla de millora, que està convertint la ciutat en una localitat més verda i respectuosa amb el medi ambient.

El canvi s’ha produït gràcies a l’alcaide Bloomberg. Els seus objectius són: convertir la ciutat en un referent mundial pel que fa a ciutats verdes i centrar l’atenció en la mobilitat de les persones, traient importància als vehicles.

El pla està fomentant:

-L´ús de la bicicleta: en els darrers 4 anys s´ha implantat un programa de lloguer de bicicletes públiques i s´han creat més de 442 quilòmetres de carrils bicis per potenciar l´ús d´aquest mitjà de transport. També s’han creat circuits i mapes per a ciclistes i espais habilitats per a l’aparcament de bicicletes.

-S’han transformat espais i voreres infrautilitzades, convertint-les en petits parcs o terrasses disponibles per al gaudÍ dels ciutadans. També s’han creat terrasses temporals a places d’aparcaments al carrer perquè puguin ser utilitzades pels veinats.

-Sistema d’autobusos exprés: S’han inclòs uns transmissors que se sincronitzen amb els semàfors, de manera que quan l’autobús arribi a un semàfor, la llum verda es prolongui perquè el bus pugui circular sense necessitat de parar. Igualment s’han instal·lat màquines expenedores per comprar els bitllets a les parades, i així estalviar temps.

Nueva York como nadie te lo ha contado | Travelzoo

-Els resultats d‟aquestes mesures no s‟han fet esperar:

-A Times Square s’ha peatonalitzat un espai més gran que un camp de futbol, ​​beneficiant els comerciants de la zona, que han incrementat els seus guanys.

-L’ús de l’autobús ha augmentat un 30% i la velocitat d’aquest transport un 20%. A més, el nivell de satisfacció d’aquest mitjà ha augmentat fins al 98%, una xifra impensable fa uns anys.

-Les morts per trànsit s’han reduït en un 20%, fent que l’esperança de vida dels novaiorquesos augmenti en un 1 any i 7 mesos.

Amb aquest pla la ciutat de Nova York està demostrant que fins i tot les ciutats més grans del planeta es poden tornar més verdes i respectuoses amb el medi ambient.

Creative Commons License
Except where otherwise noted, the content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.